Privacy

Uw privacy wordt door ons gerespecteerd. Tandheelkundig Centrum Wognum streeft
ernaar om uw privacy zo goed mogelijk te waarborgen en zal vertrouwelijk omgaan met de
informatie die u bij ons aanlevert. Bij de verwerking van persoonsgegevens nemen wij de
geldende wet- en regelgeving op het gebied van privacy in acht. In deze privacy- en
cookieverklaring informeren wij u over de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan.

Categorieën persoonsgegevens
Door het gebruiken van de website en de daarop beschikbare diensten laat u bepaalde
gegevens bij ons achter. Dat gebeurt ook bij ons in de praktijk in het kader van de uitvoering
van de behandelovereenkomst. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en
gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door u worden opgegeven of
waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.

Afhankelijk van de dienst die u gebruikt kunnen wij de volgende gegevens verzamelen:

  • NAW gegevens;
  • Geslacht;
  • E-mailadres;
  • Telefoonnummer
  • Gegevens betreffende uw gezondheid;
  • De naam van uw zorgverzekeraar;
  • De naam van uw andere zorgverleners;
  • Tijdstip van uw afspraak;
  • Betalingsgegevens;

Grondslag voor gegevensverwerking
Wij mogen alleen rechtmatig persoonsgegevens van u verwerken als wij dat doen op basis
van een juridische grondslag. Wij verwerken uw persoonsgegevens omdat dit noodzakelijk is
voor het uitvoeren van de overeenkomst tussen u en ons, zoals neergelegd in artikel 6 lid 1
sub b van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daarnaast kunnen wij uw
persoonsgegevens verwerken voor een ander gerechtvaardigd belang, zoals het informeren
van onze patiënten over actualiteiten of wijzigingen in onze dienstverlening. Deze grondslag
is neergelegd in artikel 6 lid 1 sub f van de AVG.

Doeleinden gegevensverwerking
De persoonsgegevens die door ons worden verzameld, worden gebruikt voor de volgende
doeleinden:

  • Het aanmaken van uw account om u bij de praktijk in te schrijven;
  • Het inloggen op uw account;
  • Het bijhouden van uw medisch dossier;
  • Het inplannen van een afspraak;
  • Het uitvoeren van een behandeling;
  • Het bijhouden van door u aangegeven voorkeuren;
  • Het verbeteren van onze dienstverlening;
  • Het uitvoeren van overige, door u gevraagde, diensten.

Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden
Wij verstrekken uw persoonsgegevens in beginsel alleen aan derde partijen indien u daar
zelf toestemming voor heeft gegeven. Gegevensverstrekking zonder uw toestemming vindt
plaats indien dat noodzakelijk is om de overeenkomst tussen u en ons uit te kunnen voeren
of een wettelijke verplichting ons dat voorschrijft.

Bewaartermijnen
Wij zullen uw gegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk is voor de in deze privacy- en
cookieverklaring beschreven doeleinden, tenzij dat nodig is op grond van een wettelijke
verplichting. Voor het bewaren van uw medische gegevens hanteren wij de wettelijke
bewaartermijn van 15 jaar uit de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst. Naast
de WGBO houden we indien nodig ook rekening met bewaartermijnen die voortvloeien uit
andere wetgeving zoals bijvoorbeeld de financiële administratie met een bewaartermijn van
10 jaar.

Beveiligingsmaatregelen
Om uw gegevens zo goed mogelijk te beschermen hebben wij passende
beveiligingsmaatregelen getroffen. De praktijk werkt volgens de NEN7510 norm voor
informatiebeveiliging en er is binnen de praktijk een privacybeleid is opgesteld en
geïmplementeerd.

Verwijzingen naar websites van derden (via hyperlinks)
Om u van dienst te zijn hebben wij op onze websites verwijzingen opgenomen naar websites
van derden. Wij maken u er graag op attent dat wanneer u deze websites bezoekt, de
voorwaarden uit de privacy verklaringen van deze derden van toepassing zijn. Wij raden u
aan om de privacy verklaringen van deze websites te lezen voordat u daar verder gebruik
van maakt.

Het gebruik van cookies
Voor het functioneren van onze praktijkwebsite maken wij gebruik van cookies. Cookies zijn
informatiebestandjes die bij het bezoeken van een website automatisch kunnen worden
opgeslagen op of uitgelezen van het device (zoals PC, tablet of smartphone) van de
bezoeker. Dat gebeurt via de webbrowser op het device. Er is een SSL certificaat ingesteld bij TC
Wognum. De site wordt over http geleden, waardoor de site veilig is.

  • Wij maken gebruik van de volgende soorten cookies:
    analytic cookies: om te kunnen analyseren hoe onze website door bezoekers wordt
    gebruikt en naar aanleiding daarvan verbeteringen te kunnen doorvoeren;

Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van
de Analytics dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen
over hoe bezoekers de website gebruiken. Wij gebruiken deze dienst niet voor ingelogde
gebruikers. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te
gebruiken voor andere Google diensten, wij laten de IP-adressen anonimiseren. De
informatie die door Google wordt verzameld, wordt overgebracht naar en opgeslagen op
servers in de Verenigde Staten. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten.
De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd.
Wij hebben geen invloed op het gebruik van de data door Google en/of derden. Google kan deze
informatie aan derden verschaffen indien zij hiertoe wettelijk worden verplicht,
of voor zover derden de informatie namens Google verwerkt. Google houdt zich aan
de privacy beginselen van en zijn aangesloten bij Privacy Shield van het Amerikaanse Ministerie van
Economische Zaken en de Europese Commissie. Voor meer informatie over deze
gegevensverwerking kunt u de privacy verklaring van Google lezen. In uw browser kunt u
de instellingen rond het gebruik van cookies desgewenst aanpassen. Ook kunt u eventueel
handmatig cookies verwijderen. Dit leest u na in de handleiding van uw browser.

Uw rechten
Wanneer u persoonsgegevens aan ons heeft verstrekt, heeft u verschillende rechten die u
kunt uitoefenen. Zo heeft u recht op inzage, rectificatie en het wissen van uw gegevens. Ook
kunt u ons verzoeken om uw gegevens aan u of een andere partij over te dragen of om de
gegevensverwerking te beperken. Het staat u daarnaast vrij om bezwaar te maken tegen een
verwerking van uw gegevens. U kunt bovendien uw toestemming voor de
gegevensverwerking altijd in te trekken. U kunt uw verzoek bij ons kenbaar maken door ons
een e-mail te sturen aan info@tcwognum.nl of door telefonisch contact met ons op te
nemen via 0229-571908. Wij streven ernaar om binnen 14 werkdagen op uw verzoek te
reageren.

Klacht indienen bij de Autoriteit persoonsgegevens
Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn over de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan,
dan kunt u een klacht hierover indienen bij de Autoriteit persoonsgegevens. De
contactgegevens van de Autoriteit persoonsgegevens vindt u hier:
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/klacht-over-gebruik-

persoonsgegevens
Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring
Wij behouden ons het recht voor om deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. Deze
wijzigingen zullen via onze praktijkwebsite bekend worden gemaakt. Wij raden u daarom
aan om deze verklaring regelmatig te raadplegen, zodat u van eventuele wijzigingen op de
hoogte bent.

Onze contactgegevens
Heeft u nog vragen of opmerkingen na het lezen van deze privacy- en cookieverklaring? Dan
kunt u hiervoor schriftelijk contact met ons opnemen.